“Zoals u gewend bent blik ik elk kwartaal even met u terug en neem ik u ook mee in waar we naartoe gaan met Brouwers Zink.

“I want it now”

Na een zeer druk eerste kwartaal, het beste eerste kwartaal ooit voor Brouwers Zink, kwam er de betrekkelijke rust van het tweede kwartaal. Als het eerste kwartaal goed verloopt, dan is onze ervaring dat de druk er een beetje vanaf gaat in het tweede kwartaal en richting de bouwvak. En dat is ook wat er gebeurde. Toch waren er weer een aantal dagen tussen die een grote druk legden op onze organisatie, maar dit jaar slaagden we er bijzonder goed in het voorkomen dat orders niet tijdig uitgeleverd konden worden. In de huidige “I want it now” tijd is er steeds minder begrip voor niet tijdige leveringen (uitval), terwijl we toch echt met mensen werken en maatwerk orders soms zeer moeilijk zijn in te schatten als het gaat om de benodigde arbeidstijd. Maar dan is het des te fijner is het om te zien dat we in dit tweede kwartaal zeer weinig uitval hebben gekend. Onze mensen hebben dus weer een goede job geleverd!

Brouwers Zink filiaal Maastricht

Spannend was het desondanks …. al was het maar vanwege de opening van onze nieuwe filiaal in Maastricht. Begin juni openden wij onze deuren aan de Karveelweg 30 en sindsdien zijn Bart en Rik zeer goed bezig in Maastricht en omgeving om onze producten en service onder de aandacht te brengen. De eerste maand valt beslist niet tegen en zal een mooi vertrekpunt worden om iets moois op te bouwen in Maastricht. Rik zal zich nader voorstellen in een eigen nieuwsartikel.

Brabantse markt

Ook Dave maakt in Brabant goede progressie met het bezoeken en helpen van Brabantse relaties. Waar we in Limburg al jaren stiekem veel plastisol en PVDF doen, daar doen we in Brabant ook al jaren stiekem veel aluminium. En toch blijkt steeds weer dat veel relaties dat niet eens weten. Brouwers Zink is al 33 jaar merkonafhankelijk. Of het nu gaat om zink, koper, lood, plastisol, PVDF of aluminium, wij leveren wat de klant ons vraagt. Voor aluminium doen we al jaren goede zaken met Prefa, met Mazzonnetto en met Euramax. Daarmee hebben we al veel Brabantse klanten kunnen helpen en het is goed dat bij onze Brabantse relaties nog eens onder de aandacht brengt.

Eerste jaar Gouda

In Gouda zijn we op weg om ons eerste hele jaar te voltooien. In de zomer van 2018 zijn we daar gestart en bijna een jaar later kunnen vol trots constateren dat we de voormalig John Lok klanten nog steeds prima bedienen en dat we al een paar mooie extra succes hebben weten te bereiken. Edwin, Mike, Johan en Johnny leveren prima werk en onze ‘Randstad omzet’ blijft hard groeien. De wisselwerking tussen Gouda en Maasmechelen verloopt uitstekend.

Groei

Maar we willen blijven groeien. Niet alleen in omzet, maar ook in kwaliteit. Voor die reden hebben we een nieuwe Logistiek Manager aangetrokken die ons in het najaar komt versterken in Maasmechelen. We brengen inmiddels weer meer dan 95% met ons eigen transport, waarvoor een aantal nieuwe wagens zijn besteld die we na de zomer verwachten. Ook in de productie zijn we bezig met een aantal investeringen die de kwaliteit verder moeten gaan verbeteren. We hebben een echt topteam en die verdienen ook de beste middelen om mee te werken.

Kortom we gaan met veel vertrouwen bij Brouwers Zink de zomer in. Week 26 was eigenlijk al hoogzomer en praktisch onwerkbaar voor ons klanten door de hoge temperaturen. Hopelijk kunnen in juli de meeste projecten netjes worden afgerond voor de start van de bouwvak.

Bouwvak

In verband met de bouwvak hanteren we de volgende openings- en aanlevertijden.

Vestiging Maasmechelen en Maastricht
Week 31 en 32: Gesloten
Bezorging laatste orders: Vrijdag 26 juli
Laatste mogelijkheid om te bestellen: Donderdag 25 juli
Maandag 12 augustus: Staan onze mensen weer met een frisse blik voor u klaar.

Laat uw orders s.v.p. niet tot het laatste moment liggen, want hoe eerder ingepland, hoe beter ze kunnen worden verwerkt.

Vestiging Gouda
Week 32 en 33: Gesloten
Laatste werkdag: Vrijdag 2 augustus
Maandag 19 augustus: Staan onze mensen weer met een frisse blik voor u klaar.

Uiteraard kunnen orders in week 33 gewoon in de Randstad worden bezorgd vanuit Maasmechelen.

We wensen u een goed 3e kwartaal en voor straks alvast een fijne vakantie!”

Namens de mensen van Brouwers Zink,

John Brouwers & Maurice Kerkhofs