Door de samenwerking met Icopal hebben wij naast de donker gekleurde dakbedekking ook witte dakbedekking in ons assortiment. Dit geeft niet alleen een hele andere uitstraling aan een gebouw, maar daarnaast zijn er nog een aantal aantrekkelijke voordelen.

Voordelen witte dakbedekking

 • Energiebesparing
  Doordat witte dakbedekking zonlicht reflecteert vermindert in bijna alle gevallen de koellast. Door die vermindering van de koellast bespaart u energie.
 • Comfort binnen verbetert
  Door de weerkaatsing van de zon op de witte dakbedekking blijven het dakoppervlak en de onderliggende binnenruimte vaak koeler. Dit zorgt voor een aangenamer binnenklimaat.
 • Milieubewuste oplossing
  De gemiddelde temperatuur in de gebouwde stedelijke omgeving is hoger dan in de omliggende landelijke omgeving. Met nadelige gevolgen voor de leefbaarheid. Een belangrijke oorzaak van het hitte-eiland effect is de absorptie van zonnewarmte door de in de stad aanwezige donkere materialen. Aanleg van een licht, koel dak, dat warmte weerkaatst in plaats van absorbeert is een maatregel om het hitte-eiland effect te verminderen.
 • Langere levensduur 
  Een meer constante en lagere temperatuur op het dak komt de levensduur van het dak ten goede.
 • Subsidie mogelijk bij aanleg wit dak

Meer weten over witte dakbedekking? Neem dan contact met ons op of bel 088-2768 937.

Bron: icopal.nl