2019

Terugkijkend naar 2019 moeten we vaststellen dat ook 2019 weer een heftig jaar is geweest voor Brouwers Zink. Veel veranderingen, veel investeringen en heel veel herbezinning: waar willen we heen met Brouwers Zink de komende jaren?

Goede start

Het eerste kwartaal begon zeer goed. Er was opnieuw nauwelijks sprake van winter en dus schoten wij uit de startblokken. Dave van Hoof startte op 1 januari met onze Brabantse relaties te bezoeken en al snel wist hij zijn eerste succesjes te boeken. Mike Toes kwam team Gouda commercieel versterken en ook in Zuid-Holland zette de groei zich goed door onder leiding van Edwin.

De goede start van het jaar hielp ons in de besluitvorming om een filiaal in Maastricht te openen: 2 juni gingen de deuren open aan de Karveelweg 30. Bart ging er samen met Rik Sondeijker aan de slag en de mannen stonden er vanaf de eerste dag. Steeds meer relaties weten inmiddels hun weg te vinden naar ons mooie, nieuwe filiaal.

Positieve ontwikkelingen

Maar ook de motor van het bedrijf in Maasmechelen ging steeds beter draaien gedurende 2019. Minder klachten, minder retouren, continue processen willen verbeteren. De communicatie tussen de verkoop binnendienst, Erik en Richard, logistiek, Roel en Ron en productie, Roger en Roger, is in 2019 verder verbeterd. Als gevolg daarvan werden de nodige aanpassingen doorgevoerd waar alle klanten van zullen profiteren. Daarbij is het fantastisch om te zien hoe de beste verbeteringen bedacht worden door de mensen die er dagelijks mee bezig zijn!

Logistiek

Vanaf begin oktober is Roel Verbruggen het team komen versterken als Logistiek Manager. Hij is dagelijks met het team bezig om de orders zo goed mogelijk uitgeleverd te krijgen, waarbij hij goede hulp krijgt van Ron, het magazijnteam en de chauffeurs. Er zijn de nodige nieuwe wagens aangeschaft zodat we inmiddels al weer enkele maanden alles zelf uitrijden. Eigen transport wordt door onze klanten zeer goed gewaardeerd en dan is het heel fijn als wij dat 100% kunnen invullen.

Begin 2020 gaan twee nieuwe chauffeurs starten bij Brouwers Zink, zodat we de bezetting van de wagens ook weer goed op orde hebben. En natuurlijk hopen we op een goed herstel van Michel zodat we weer helemaal compleet zijn. Aron heeft besloten om een nieuwe weg in te slaan in 2020 dus hij is bezig met zijn laatste ritjes voor Brouwers Zink.

Producten

Op productgebied is er toch ook weer het nodige gebeurd. We introduceerden Rock Grey als gepatineerd grijs zink en sinds de introductie hebben we toch al de nodige orders hiervan mogen uitleveren. De aluminium orders blijven eveneens groeien, mede dankzij een fijne samenwerking met Prefa. Met koper doen we weer goed mee alhoewel die markt lastig blijft. In de filialen doen we het goed met de dakbedekking en de isolatiematerialen, maar ook met onze maatwerkproductie. In zijn algemeenheid zie je dat klanten onze kwaliteitsproducten zeer goed waarderen, zeker in 2019.

En zo vloog ook 2019 weer om met een sneltreinvaart. Het cursusseizoen is in december echt begonnen, nadat de meeste klanten in november nog vol gas hebben doorgewerkt met dank aan het goede weer.

Einde van 2019

De laatste dagen van 2019 breken aan en de plannen voor 2020 zijn opgemaakt. Hoe wij verder gaan in 2020? Met gezond verstand, is het korte en simpele antwoord. Stikstofproblematiek, Brexit, gebrek aan technische vakmensen, automatiseringsontwikkelingen: er speelt van alles dat zijn weerslag zal hebben in 2020 en wij proberen daar verstandig mee om te gaan. We gebruiken deze winter om nog even verder na te denken over de vraag waar wij naartoe willen met Brouwers Zink. In februari ben ik zelf al weer 10 jaar bij Brouwers Zink. Maar waar willen we staan in 2030? Mooie vraag voor bij de Kerstboom of voor als we straks naar het vuurwerk kijken om 2020 in te luiden.

Namens alle medewerkers en mijn collega John Brouwers bedanken wij onze klanten voor het vertrouwen dat wij ook weer in 2019 mochten krijgen.

Wij hopen jullie allen weer in 2020 te mogen begroeten bij Brouwers Zink.

Hele fijne Kerstdagen en een goede jaarwisseling!

Maurice Kerkhofs