//Terugblik op 2018 en vooruitblik naar 2019

Terugblik op 2018 en vooruitblik naar 2019

Met een omzetgroei van 7% mogen we weer meer dan tevreden terugkijken naar 2018. Die groei hebben we opnieuw grotendeels te danken aan een grote groep trouwe klanten, maar ook aan de uitbreiding die we hebben gerealiseerd afgelopen zomer in Gouda. Op deze groei zijn we bijzonder trots, want het betekent dat we operationeel nog steeds prima bezig zijn. Kijken we regionaal, dan doen we het nog steeds erg goed in Limburg, Zeeland en Zuid-Holland. Dit zijn nog steeds grootste groeiregio’s van Brouwers Zink. In Brabant hebben we iets ingeleverd, omdat we daar te weinig zichtbaar waren in de markt. Met de komst van Dave van Hoof, onze nieuwe accountmanager in Brabant, gaan we in 2019 aan de slag om dit te herstellen. In Gelderland zijn we stabiel en in Utrecht en Noord-Holland hopen we in 2019 enkele leuke eerste resultaten te scoren.

 

Ook over onze personeelsbezetting zijn we nog steeds erg tevreden. We zijn erin geslaagd om de juiste accountmanager in Noord-Brabant te vinden en de rest van het team blijft zeer ervaren, capabel en trouw aan ons bedrijf. In dit kader zijn we ook bijzonder trots op de terugkeer van Roger Wouters als werkvoorbereider. Hij draagt bij aan de stabiliteit van onze binnendienst in Maasmechelen. Hiermee onderscheiden we ons van de trend in de markt waar veel veranderingen plaatsvinden met nieuwe, vaak onervaren, partijen. Datzelfde geldt voor de wijze waarop we in Gouda gestart zijn. Met het behouden van Johan de Jong uit de John Lok organisatie hebben we onze positieve uitstraling in Gouda behouden. En met de dynamiek van Edwin van Schajik hebben we een garantie voor groei toegevoegd. Onze mensen maken het verschil!

 

Tegenover al deze stabiliteit blijven we investeren in vernieuwing!

 

De Brouwers Zink zinkcursussen zijn begonnen aan het tweede seizoen. De positieve terugkoppeling van de deelnemers werken zeer motiverend om er ook dit jaar weer iets heel moois van te maken.

 

In 2018 hebben we een goede start gemaakt met ons Warehouse Management Systeem (WMS) in het magazijn. Scanners en de barcoderingen deden hun intrede en helpen ons met de juiste voorraden op de juiste locatie. In 2019 gaan we verder met het verbeteren van onze productieprocessen. LEAN wordt een nieuw begrip in onze werkplaats.

 

Verder hebben we in 2018 de aanloop naar onze verkoopbalie in Maasmechelen zien groeien, zowel met Belgische als met Nederlandse klanten. In Gouda is deze toeloop zeer goed en met de daar opgedane kennis kunnen we Maasmechelen verbeteren. Omgekeerd gaan we in Gouda aan de slag met het beter bedienen van de Zuid-Hollandse markt. We willen vanuit Gouda ook een start maken met het bedienen van relaties in de provincies Noord-Holland en Utrecht. In dit kader zijn we op zoek naar een verkoop binnendienst medewerker die vanuit Gouda ondersteuning gaat bieden aan Edwin van Schajik, Elders in deze nieuwsbrief gaan we verder in op deze vacature.

 

Als we in 2018 een proces hebben gezien dat we verder kunnen verbeteren, dan is het wel het externe transport proces. Het overgrote deel van ons transport doen we met eigen middelen. Mede met de extra transportmogelijkheid die we in Gouda hebben gerealiseerd, zijn we weer flexibeler geworden in onze mogelijkheden. Onze klanten waarderen ons eigen transport zeer positief. Juist waar we een beroep doen op een externe transporteur krijgen we soms klachten van klanten. Vandaar dat we in 2019 erop inzetten om nog meer met eigen transport te gaan doen. We hebben inmiddels een extra chauffeur aangetrokken en onderzoeken of er wellicht nog een wagen bij moet komen in ons wagenpark.

 

Tot slot hebben we in 2018 in Maasmechelen ons perceel van de Slakweidestraat 14 verkocht. Inmiddels zijn we gestart met het herinrichten van het perceel Slakweidestraat 16 waarop ons bedrijfspand is gelegen. In het pand zelf zijn we bijna 100% live met ledverlichting. Ons stroomverbruik is de laatste jaren ver teruggelopen wat geld bespaart, maar bovenal ook duurzaam is. Deze ledverlichting is in Gouda aangebracht om hetzelfde doel te bereiken. Daarnaast namen we in 2018 een nieuwe telefooncentrale in gebruik en verwachten we binnenkort in Maasmechelen op glasvezel te worden aangesloten. In 2019 gaan we verder werken aan de verbetering van onze webshop, zodat ook die up-to-date blijft met de marktontwikkelingen.

 

Kortom wij verwachten een verdere, gecontroleerde, groei in 2019, in alle opzichten!

 

Team Brouwers Zink

2019-01-17T09:58:00+00:00