“Een nieuwe vestiging voor Brouwers Zink in Maastricht, dat is de de cliffhanger waar ik vorige maand naar verwees. Ik hoor de vraag al opborrelen: Brouwers Zink, een vestiging in Maastricht? Hoe dan?

Aan dit besluit liggen een aantal ontwikkelen ten grondslag, graag neem ik u mee in ons denken. Allereerst zijn we als directie van Brouwers Zink continue bezig met verbeteringen. Verbeteringen op werkelijk alle onderdelen. Soms gaat het over het analyseren en oplossen van klachten en soms gaat het over structurele zaken als de inrichting van processen en locaties.

Ontwikkelingen

In dit kader kijken we ook veel om ons heen. Wat gebeurt er in de markt? Wat doen andere bedrijven goed of niet goed? Hoe gaan zaken zich verder ontwikkelen in de komende 5 tot 10 jaar? Dat soort vragen stellen we ons geregeld. Dat vertalen we naar waar Brouwers Zink op dit moment staat en waar wij denken dat Brouwers Zink naartoe moet in de toekomst.

Een van de zaken waarvan we verwachten dat ze de komende jaren zullen doorzetten is de groei van het aantal ZZP’ers. We zien dat onze concullega’s als Zinkunie en Aabo Trading daar op dit moment een beter antwoord op hebben dan wij. Ze openen de ene na de andere vestiging en daarmee spelen ze in op deze trend, dus dat doen ze goed. Als Brouwers Zink laten we hier iets liggen. We zijn dus lokaal minder goed vertegenwoordigd en dat gaat verder dan alleen de ZZP’ers.

Brouwers zink-sleutel

Met onze start in Gouda vorig jaar hebben we een Brouwers Zink-sleutel gevonden om dit op te lossen. We hebben ons een goed idee gevormd hoe Brouwers Zink met meerdere filialen betere lokale service kan bieden. Het zal een Zink en Dak aanbod gaan worden waar zowel de beste materialen voor het hellend dak als voor een plat dak kunnen worden gevonden.

Daarbij kunnen lokale assortimenten hier en daar afwijken naar de lokale behoeften zodat we nog beter kunnen inspelen op de wensen van onze klanten.

Brouwers Zink model

In Maastricht gaan we hieraan verder invulling geven. Maastricht is voor Brouwers Zink niet zomaar een filiaal waar we klanten goed willen bedienen. Het is een filiaal in dat deel van de Nederlandse markt waar we momenteel marktleider zijn en waar we nu met een uitgebreider Zink en Dak assortiment nog beter op de lokale wensen willen gaan inspelen. Maastricht ligt op een steenworp van onze hoofdlocatie Maasmechelen en dus kunnen we snel zaken bijstellen en aanvullen om het een filiaal van de toekomst te maken, een filiaal dat toegevoegde waarde gaat krijgen in de Nederlandse markt en met een uitstekende wisselwerking met onze hoofdlocatie in Maasmechelen. Er zijn immers al zoveel filialen van verschillende aanbieders in het land, dus we zullen een uniek Brouwers Zink model moeten ontwikkelen.

Gouda, Maastricht, waar gaat dan heen? Om eerlijk te zijn: dat weten we nog niet. Op dit moment is het niet onze ambitie om zo snel mogelijk naar een niveau van 20 filialen of meer te gaan. Elk filiaal zal een toegevoegde waarde moeten gaan vervullen en dat vereist zorgvuldigheid en aandacht. We blijven dus groeien met overzichtelijke stappen, zodat we een goed fundament leggen, voor een beter Brouwers Zink. En dat doen we vooral om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

Thuiskomen

Mijn collega Bart Essers heeft er hard aan gewerkt om u vanaf maandag 3 juni te kunnen ontvangen in Maastricht aan de Karveelweg 30, het adres van de nieuwe vestiging. Voor de mensen die ons al langer volgen: ja, dat is dezelfde Karveelweg waar Brouwers Zink in 1986 is begonnen als groothandel voordat in 1996/1997 naar Maasmechelen werd verhuisd. En dus komen we ook weer een beetje thuis. Thuis in de basis waar het allemaal begon met Brouwers Zink in Nederland 33 jaar geleden. Alleen is onze officiële zetel voor Nederland nu toch echt verplaatst naar Gouda omdat we ook daar verder blijven werken aan onze groeiambities in de Randstad.

Loop gerust eens binnen vanaf 3 juni in Maastricht en laat u verrassen door het enthousiasme van Bart en onze nieuwe medewerker Rik Sondeijker, die ons komt versterken in Maastricht.

Mede namens mijn collega John Brouwers wens ik onze relaties in Maastricht en omgeving goede zaken toe aan de Karveelweg 30 in Maastricht!”

Hartelijke groeten,

 

 

 

Maurice Kerkhofs