De herfst is weer volop bezig, het onstuimige weer zorgt ervoor dat de bladeren weer van de bomen vallen. Dit kan tot gevolg hebben dat goten en hwa’s verstopt raken. Wat kun je doen om dit te voorkomen?

Hoe de dakgoot onderhouden
Het is van belang dat de dakgoot schoon is zodat het regenwater snel via de dakgoot en de regenpijp afgevoerd kan worden. In de dakgoot kunnen mos, takken en bladeren terechtkomen die het afvoeren van het regenwater kunnen hinderen. Het is daarom zaak om twee keer per jaar de dakgoot schoon te maken.

Hieronder enkele producten die je hierbij kunnen helpen.

Bladafscheider
De bladafscheider wordt in de HWA-buis geplaatst en voorkomt verstopping van het riool door bladresten. Het rooster is van RVS gemaakt en is uitneembaar. De bladafscheider is in verschillende diameters en materiaalsoort te verkrijgen.

 

Boldraadrooster

Bladafscheider

Dagonetgoot-brouwers-zink

Dagonetgoot

 

 

 

 

 

Boldraadrooster
Boldraadroosters kunnen worden geleverd in Koper, RVS en verzinkt staal. Boldraadroosters worden vaak in de afvoerpijp, boven in de goot, geplaatst. Dit voorkomt dat er blad in het riool terechtkomt, waarmee verstoppingen worden tegengegaan. Een boldraadrooster wordt ook veel gebruikt om in de afvoeren op platte daken te plaatsen. Bovendien worden ze boven in de schoorsteen geplaatst. Dit is om te voorkomen dat er vogelnesten in de schoorsteen worden gemaakt.

Dagonetgoot type R 178/0 gootdrain
De dakgoot vrijhouden van bladeren is veelal een lastige en soms ook gevaarlijke klus. Als u te laat bent lopen de goten over, of de riolering raakt verstopt. Overlopende dakgoten kunnen ernstige waterschade veroorzaken, dit vooral wanneer de buitenrand van de goot hoger is dan de binnen opstand. De Gootdrain is een dakgootbeschermer, gemaakt van kunststof gaas, die in de lengterichting is doorgesneden. De gaas-elementen worden in de dakgoot gelegd en door de fabrieksmatige spanning klemmen deze zichzelf vast tussen de dakpannen en de goot rand. De bladeren die op de Gootdrain vallen kunnen opdrogen en waaien uiteindelijk weg. De Gootdrain is vervaardigd uit zwart gekleurd polyethyleen (HDPE). Deze HDPE is een combinatie van nieuwe en hergebruikte grondstoffen. Gootdrain is recyclebaar en milieuvriendelijk. Door de zwarte inkleuring is Gootdrain UV-bestendig en duurzaam (10 jaar garantie!).

Heeft u vragen over bovenstaande producten? Dan kunt u ten alle tijd contact opnemen met onze verkoopafdeling. Alle genoemde producten zijn te bestellen via verkoop@brouwerszink.nl.