Blog door: Maurice Kerkhofs

Mensen die onze nieuwsitems volgen weten dat we bij Brouwers Zink zeer transparant zijn over waar we mee bezig zijn. Misschien zijn we soms wel iets te transparant, maar dit is wel iets waar we veel waarde aan hechten. Vooral richting onze relaties.

In dat kader past ook dit nieuwsitem waarin ik u graag meeneem naar onze vervolgstappen zoals we die gaan organiseren.

Onze vervolgstappen

Corona heeft aan 2020 een bizarre wending gegeven. Alhoewel we als Brouwers Zink de dans goed zijn ontsprongen, is het wel degelijk zo dat we, door de onzekere situatie, plannen hebben uitgesteld. Op zich een hele logische gedachte, maar niet gemakkelijk als je bruist van energie om verdere groeistappen te willen zetten met de organisatie. Die stappen komen in het kort erop neer dat we het Brouwers Zink & Dak concept verder in de markt willen zetten, zowel in Nederland als in België. Hoe gaan we dat doen?

De trajecten

We gaan een viertal trajecten voor 2021 in gang zetten waarvan ik de eerste twee trajecten alvast kan benoemen.

Traject 1.

Het eerste traject dat de komende maanden gaat spelen is dat we de locatie Maasmechelen anders gaan inrichten en uitbreiden om het Zink en Dak concept te faciliteren. Daarmee bedoelen we dat we de (plat dak) assortimentsuitbreiding die we in Gouda en Maastricht hebben gerealiseerd gaan doortrekken naar Maasmechelen. Onze ambitie voor Maasmechelen is dat dit logistiek centrum binnen Brouwers Zink, zowel de Nederlandse als de Belgische markt volledig kan bedienen met alle Brouwers Zink en Dak artikelen in het assortiment. Dat assortiment groeit nog steeds dagelijks en we zullen in de nieuwsbrief ook regelmatig nieuwe producten in ons assortiment gaan aankondigen.

Traject 2.

Het tweede traject dat we in gang gaan zetten is de uitbreiding van ons filialen netwerk naar Noord-Brabant. Na Gouda en Maastricht is het volstrekt logisch dat we ons filialen netwerk verder gaan opschalen. In diezelfde logica past ons voornemen om de route tussen Maastricht en Gouda verder te gaan invullen, waarbij Noord-Brabant als provincie veel meer aandacht verdient van Brouwers Zink en Dak. In omzet gezien is Brabant nog steeds de tweede provincie voor Brouwers Zink, alhoewel de concurrentie in deze provincie natuurlijk bijzonder groot is met Zinkunie in Boxtel en Defrancq in Rijen. Maar het wordt hoog tijd dat we Brouwers Zink & Dak nog meer “een smoel” gaan geven in Brabant in de vorm van een fysieke locatie en met mensen met een Brabants accent. Waar die locatie precies gaat komen wordt later bekend gemaakt. De mogelijkheden zijn enorm in deze mooie, grote provincie.

Ik heb zelf een tijdje mogen wonen in het prachtige Heeze en kijk er persoonlijk ook zeer naar uit om Brouwers Zink & Dak verder te gaan “wortelen” in Brabant. Beide trajecten gaan we gelijktijdig laten lopen omdat ze redelijk los van elkaar staan. Naast deze nieuwe trajecten werken we uiteraard verder aan behoud en uitbreiding van onze sterke positie in ander regio’s zoals ook in Limburg.

Paul Slangen

In dit kader mag ik, vol trots, alvast aankondigen dat Paul Slangen per 1 oktober aanstaande zal terugkeren bij Brouwers Zink. Paul werkte tot eind maart 2011 bij Brouwers Zink toen hij de stap maakte naar Canam Sales. Dat hij nu weer kiest voor de wereld van het zink, maakt ons zeer gelukkig.

Paul zal als accountmanager Limburg binnen Limburg actief zijn, maar hij zal eveneens zijn jarenlange relaties in Oost-Brabant en Gelderland vast en zeker snel weer gaan bezoeken. Deze mogelijkheid is ontstaan door de keuze van Bart Essers om als filiaal manager Maastricht verder te werken aan de verdere uitbouw van dit uitstekende filiaal in de Beatrixhaven in Maastricht. Paul zal zich in een van de volgende nieuwsbrieven zelf verder introduceren.

Wordt vervolgd dus…

Groet,

Maurice Kerkhofs