//Beste eerste kwartaal ooit!

Beste eerste kwartaal ooit!

Wat een eerste kwartaal was dit?!

Waar was de winter? We hebben hem niet gezien en dus hadden we het beste eerste kwartaal bij Brouwers Zink ooit! Winterbanden worden weer omgeruild voor zomerbanden, de temperatuur gaat nu al weer over de 20 graden grens op diverse plaatsen in het land. Het werd voorjaar zonder dat we een echte winter hadden.

Voor Brouwers Zink zijn de wintermaanden traditionele verliesmaanden. De kosten lopen door en de mensen houden zich bezig met typische winterklussen zoals voorraadproductie van standaardmaterialen en onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden. Alhoewel de meeste projecten bij onze klanten pas in het tweede kwartaal gaan lopen, is het bijzonder prettig als het weer zo fijn meewerkt als dit jaar. Dan kan er een fijne balans plaatsvinden tussen de klantenorders en de winterklussen. Dat haalt ook de druk een beetje bij ons weg van een traditioneel drukke periode van april tot aan de bouwvakantie. Alhoewel dat laatste nog maar afwachten is, want het zou wel eens een druk jaartje kunnen gaan worden bij Brouwers Zink. Daar waar concurrenten zich vooral lijken bezig te houden met het openen van zoveel mogelijk filialen, horen wij steeds meer dat klanten onze kennis en kunde van de materialen op prijs stellen. En dat is een compliment dat vooral onze medewerkers verdienen.

Feit is dat we dit jaar helemaal geen verliesmaanden hadden en dat is lekker. Het is ook heel lekker dat we onze twee vacatures die we hadden, uiteindelijk vrij eenvoudig hebben ingevuld met twee uitstekende aanwinsten.

Zo konden we begin dit jaar Dave van Hoof verwelkomen als accountmanager voor Brabant. Hij maakte een prima start en heeft al een paar mooie succesjes in Brabant weten te behalen.

Verder hebben we met Mike Toes in Gouda een prima versterking weten te vinden om samen verder aan de weg te timmeren aan Brouwers Zink in de Randstad.

Daarnaast zijn we zeer tevreden over de progressie van John Zuidam die we daarom vervroegd onder contract hebben genomen in Gouda, zodat ons team in Gouda op dit moment helemaal op orde is, samen met Edwin en Johan.

Ook in Maasmechelen zitten we bepaald niet stil. Na de aanpassingen vorig jaar in het magazijn door de introductie van ons WMS systeem, zijn we dit jaar eveneens gestart in onze productie afdeling met een paar aanpassingen die erop gericht zijn om minder tijd kwijt te zijn aan bepaalde handlingprocessen. Aan de buitenkant van het gebouw is vooral de bestrating goed doorgetrokken naar de achterzijde van het pand, waardoor aan de zijkant meer ruimte is ontstaan als parkeergelegenheid. Daardoor wordt de voorzijde van het gebouw overzichtelijker en toegankelijker voor klanten en leveranciers.

Tot slot wordt er momenteel geïnvesteerd in transportmiddelen. We streven ernaar om nog meer met eigen transport te kunnen uitleveren en daarvoor zijn nieuwe wagens besteld die na de bouwvakantie worden verwacht.

De laatste investeringen die gaande zijn, houden verband met een nieuw project dat we in de volgende nieuwsbrief zullen aankondigen. De eerste, echte Brouwers Zink cliffhanger dus…

Wij wensen iedereen een goed lenteseizoen!

Hartelijke groet,

 

 

 

 

Maurice Kerkhofs

2019-04-16T11:46:46+00:00